Mereka Sudah Join, Anda Bila Lagi??

Wednesday, April 14, 2010

SecRet BeHinD fLy's Sh*T

Setiap apa yang terjadi di muka bumi ini pasti ada sebab dan hikmahnya. Allah tidak akan menjadikan sesuatu itu dengan sia-sia. Entry aku pada kali ini adalah berkaitan dengan "tahi lalat". Aku yakin hampir semua orang ada tahi lalat pada tubuh badannya, tak kiralah di mana ia berada. Apa yang aku nak kongsikan pada kali ini adalah berkenaan "rahsia/ramalan tentang tahi lalat". Cuba perhatikan tahi lalat anda di bahagian mana dan cuba check samaada ramalan di bawah tepat ataupun tidak.

  • Di kepala sebelah kanan - terkabul cita-cita
  • Di kepala sebelah kiri - sering menemui kesusahan
  • Ubun-ubun - kurang jujur
  • Pusar - cerdas,tangkas dan tekun
  • Di Kening kanan - cergas dan cekap
  • Di kening kiri - cergas dan sopan santun
  • Sudut mata kanan luar - baik budi, ramai yang cinta
  • Sudut mata kanan dalam - disayangi suami atau isteri
  • Biji mata kanan - suka serong dan pembohong
  • Biji mata kiri - pembohong tapi baik hati
  • Di alis kanan - baik hati, suka menolong
  • Di alis kiri - ramai yang suka
  • Di pipi kanan - ramai teman
  • Di tengah-tengah pipi kanan - ramai yang suka
  • Di tengah-tengah pipi kiri - ramai kawan
  • Pada hidung - banyak rezeki
  • Pada batang hidung - banyak dicintai orang dan dapat menjadi kaya
  • Bibir atas kanan - banyak rezeki dan pandai
  • Bibir atas kiri - ramai kawan, baik hati
  • Bibir bawah kanan - disegani orang, ramai yang suka
  • Bibir bawah kiri - pandai bicara, tak mudah kalah
  • Hujung mulut kanan - kecil rezeki, tak mudah kalah
  • Hujung mulut kiri - suka berpoya-poya
  • Dagu bawah kanan - jujur dan baik hati
  • Dagu bawah kiri - bijaksana, berbudi luhur
  • Leher kanan - cerdas, jujur, berani menderita
  • Leher kiri - cerdas dlm segala hal dan banyak pengetahuan
  • Leher ditengah - tercapai apa yang dicita
  • Di bahu kanan - cermat dlm mengambil keputusan dan banyak tanggungan
  • Di bahu kiri - suka kerja keras, banyak tangungjawab
  • Di dada kanan - dapat mengatasi masalah
  • Di dada kiri - berani, jujur dan sabar
  • Tetek kanan - baik hati, pendiam dan simpan rahsia
  • Tetek kiri - ramai kawan, setia pada suami atau isteri
  • Di punggung kanan - pendiam, simpan rahsia
  • Di punggung kiri - lambat, kurang agresif
  • Di perut bawah kanan - banyak rezeki, suka memberi maaf
  • Di perut bawah kiri - baik hati, tenang hidupnya
  • Pinggang kanan - sayang pada isteri atau suami
  • Pinggang kiri - disayangi oleh isteri atau suami
  • Di jari telapak tangan kanan - banyak rezeki tapi boros
  • Di jari telapak tangan kiri - banyak rezeki, menyimpan
  • Lengan kanan - setia dan taat pada atasan
  • Lengan kiri - menepati janji dan suka kerja
  • Siku tangan kanan - kuat hendak memiliki kekayaan
  • Siku tangan kiri - baik hati, suka menolong
  • Ketiak kanan - menyimpan rahsia
  • Ketiak kiri - jujur, banyak yang cinta
  • Pergelangan tangan kanan - boros, suka bersukaria
  • Pergelangan tangan kiri - dapat berpangkat
  • Pangkal peha kanan - kemahuan kuat
  • Pangkal peha kiri - suka kerja apa saja
  • Kemaluan kanan atau kiri - baik, suka senggama (bersetubuh)
  • Di kepala kemaluan - bakal beristeri dua
  • Betis kanan - suka berpoya, boros
  • Betis kiri - tidak suka menganggur
  • Tumit kanan - jujur, banyak kawan
  • Tumit kiri - baik budi
  • Di telapak kaki kanan - tidak mudah mengeluh
  • Di telapak kaki kiri - baik budi pekertinya
  • Lutut kanan - bersifat tidak peduli, tidak mahu berusaha
  • Lutut kiri - kurang berusaha

  • Ini hanyalah ramalan, jika betul mungkin secara tak sengaja, kalau tak betul jangan marah... :)

    Friday, April 9, 2010

    meluncur di jalan raya???


    Meluncur di atas jalan raya?.. Boleh ke? Klau boleh, mcmane dn pakai ape??.. Klau meluncur di atas air tu bolehla..

    Haaa... Ni ak nk habaq kt korg ni, hobi baru ak iaitu meluncur. Tp, bukn meluncur atas air, sebaliknya meluncur di atas jalan raya... Dgr mcm pelik je bunyinye, tp benar. Klau nk meluncur atas air kena pakai papan luncur ataupun nme english-nya surfing board... tp klau nk meluncur atas jalan raya, ak pakai WAVEBOARD... haaa.. tu dia, waveboard.. pnh dgr ke x waveboard??

    Bg yg belum pnh dgr ttg waveboard ni, ak akn bgtau ape itu waveboard.. waveboard ni merupakn papan luncur yg hanya mempunyai 2 roda (1 di dpn, 1 di blkg).. meh ak tunjuk waveboard..
    Utk maklumat lanjut ttg waveboard ni bleh rujuk pd pakcik wiki...

    So, nk ride benda ni, mula2 bg ak mcm susah, tp ble ade sorg SIFU ni bg tunjuk ajar yg betol, akhirnya ak dpt master ride benda ni tanpa masalah... Ade org tnye, antara ride benda ni ngan skateboard, mne susah?? Aku x dpt jwb soklan tu.. Sbb ak x pnh ride skateboard.. Tp, membe ak (NIK) ckp, ride benda ni lg susah sbb ia 2 roda while skateboard 4 roda... Nk ride waveboard ni perlukn konsentrasi dan daya imbangan yg tinggi.. klau x, x bergerakla waveboard tu... Lg 1 ape yg unik ttg waveboard ni, semasa ride waveboard ni, kaki kita x perlu cecah tanah utk menolak/mengayuh... sbb segala kayuhan dibuat hanya menggerakkn papan di depan dn blkg secara berlawanan..., erti kata lain, kita membuat wave..

    Ade org ckp kt ak, "apelah ko ni, main waveboard, mcm budak2"... Sorry ye bro, waveboard ni bukn permainan utk budak2/kanak2 ye... sbb kat luar negara rmai org dewasa yg main benda ni... siap buat trick lg.. Same je sambutannye dgn skateboard... Same je boleh buat trick mcm skateboard.. X caye?? meh ak tunjuk video org professional main...

    Professional Waveboarding
    DON'T TRY THIS AT HOME

    video
    Beginner Waveboarding

    Byk lg video yg ak nk tunjuk, tp x sempat.. Try r search kat Youtube-Waveboarding... Okaylah... smpai cni dlu celoteh ak kali ini.. ak nk g PC Fair ni... Bye... Wassalam.


    Sunday, April 4, 2010

    we are under attack!!!!


    mayday!! mayday!! somebody call 911!!

    we are under attack!! everyone, back in position!!



    03/04/2010, 11.00 p.m. - kem komando kami iaitu Kem Komando Murai Jaya telah diserang oleh sekumpulan serangga yg menggelarkn diri mereka sbg KELKATU... Ya.. kelkatu.. Ape tu kelkatu?? Kelkatu atau nama saintifiknya calcutta, amat menggemari cahaya... ia biasanya akan terbang ke arah di mana sumber cahaya boleh didapati, x kesahla lampu pendafluor ke, lampu picit ke, skrin laptop or handphone yg turned on ke, mahupun dapur gas yg hidup... Satu je sumber cahaya yg tidak didekati, iaitu . . . MATAHARI... Kelkatu biasanya aktif pd waktu malam terutama slps hujan... Misteri kewujudan kelkatu ini masih tidak diketahui... yela, tup2 tgk, dah ade byk kelkatu... sama ade yg berterbangan maupon yg sudah terkorban.. X tau pon dr mane kelkatu ni dtg... Satu lg yg menjadi misteri, apa tujuan mrk mendekati cahaya?? adakah utk membuat mknn? atau sekadar utk berpesta beramai2... yela, waktu kejadian adalah mlm minggu.... Sume misteri itu hanya Allah yg Maha Pencipta saja yg mengetahui... Wallahua'lam...

    sblm ak mengakhiri laporn ini, saksikanla gamba n video serangan serangga yg agak ganaz ini... peace, no war :)






    video

    credit to Mohd Firdaus Mansor for the pictures n video

    Friday, April 2, 2010

    Al-Fatihah..

    Salam takziah buat keluarga Din Beramboi atau nama sebenar beliau Mior Ahmad Fuad Mior Badri. Marilah sama2 kita sedekahkn Al-Fatihah agar roh beliau dicucuri rahmat, Amin.

    Di Sebalik Nickname-ku


    AFIFF EDOGAWA.... Afiff tu mmg nme ak.., tp Edogawa tu??

    Hmm... Mne ak dpt nickname ni ye?? sbenanye, bkn ak sndri yg bg nickname ni kt dri ak... Tp, nickname ni org yg bg.. Time ak dok hostel kt Bunga Raya, budak2 luar kt situ yg pggil ak conan (conan dlm cite Detective Conan).. First time dgr, mmg agak lawak r.. Tp ble dipikirkn balik, mcm betol je ape yg mrk ckp.. ak, conan... conan, ak.. eh2.. mcm related je.. hihi..


    Tp, knp mrk pggil ak conan?? Ni buat pengetahuan anda semua yg belom pnh face to face ngan ak, ak nk bgtau.., yg ak punye saiz bdn ni mcm budak 10 tahun (average tu la).. Klau korg jumpa ak (bg yg x pnh face to face), mst x tau n x pcaye yg ak adalah ak.. Oleh sbb ak memiliki saiz bdn yg kecik inila yg mnyebbkn mrk pggil ak conan... Yela, conan, bdn saiz budak, tp sbenanye dah besau..

    So, drpd nme conan tu la ak mndpt ilham utk me-nickname-kn diriku sbg AFIFF EDOGAWA...
    But, no worries k, coz i'm not detective.. LOL

    Thursday, April 1, 2010

    welcome to my blog





    DT 4421, 2.30 a.m., 1/4/2010 - ter'create'la sebuah blog yg dinamakn ~eXpect the uneXpected~ hasil taipan afiff edogawa... adess... sbenanye, ak mlas nk wat blog ni.. tp, ble ak tgk membe2 ak sume ade blog, rse mcm jeles plak.. ak ni pon satu, ske komen blog org lain, tp ble komen tu x tinggal blog name rse segan lak nk komen... haish..

    sbenanye ak dah ade blog, 2 lg tu, tp mlas r nk update blog2 tu... x caye ke ak dah ade blog?? cuba try test bukak http://bocacilik.blogspot.com and http://blog-malaysia.com/mu/epit89/.... ade kn?? blog first tu ak wat thn lpas. time tu ak bru nk berjinak2 dlm bidang IT ni, still mentah lg dlm bab2 ni.. blog kedua ak wat time KURSUS ASAS BLOGGER yg diadakn di UTeM...

    ahh.. kte lupakn psal ex-blog ak tu. skrg concentrate with the new one... salah 1 lg sbb ak nk truskn gak wat blog adalah, ak ni student IT, xkn x bleh wat blog yg simple ni.. sedangkn student bukn dr bidang IT bleh wat blog yg gempak2 n kiut-miut... so, insan yg bernama afiff ni rse tercabar lak...

    anyway, i hope u all enjoy reading my blog, and what is the most important is i want u all learn something from my blog. segala komen yg membina amatla dialu-alukn.

    sekian, terima kasih :)


    Related Posts with Thumbnails