Mereka Sudah Join, Anda Bila Lagi??

Friday, December 31, 2010

Tag-tag.. haiz.. aku kena tag!!! sape yg tag aku?? nk kena nih!!! xpela, ok jugak ade org tag aku, sekurang2nye ade lg rakan blogger yg masih igt dgn blogger yg kerdil ini.. ;)


Sekurang2nye, boleh jugak tag ni dikira sbg blog update... dah lame dah x update blog.. bukan malas, tp semangat yg dahulunya berkobar2 telah hilang entah ke mana... di harap, rakan2 blogger tersayang yg lain boleh la bg kata2 semangat kat aku untuk meneruskan perjuangan dalam dunia blog yg sungguh mencabar mental ini.. tolong yek ;)
Berbalik kpd tag yg aku terima... TERIMA KASIH daun keladi kpd cik zatul alwani shaffiei kerana sudi menge-tag... esok2 tag lg ye.. cik zatul ni sebenarnya junior aku kat UTeM.. siapa blogger UTeM jgn ckp la x kenal cik zatul ni.. dia sgt2 famous di kalangan blogger UTeM.. haha.. dia ni sweet dan peramah orgnye.. (aku dah puji, nk upah ckit zatul :P).. best dpt berkenalan dgn dia.. ;)

OKla, kita tengok soalan2 cepumas yg ade :

1. apa benda paling penting dalam hidup korang?
- benda?? benda mestilah yg x bernyawa kn?? hmm, handset, lappy, kunci kereta + kereta kancil NBK 8382 kaler silver, dompet beserta isinya (lesen memandu + IC + kad2 bank)... tp agak2 aku boleh hidup ke tanpa benda ni semua?? hmm.., boleh kot..

2. benda terakhir yg korang beli guna duit korang?
- hmm, topup maxis..

3. dimanakah korang melangsungkan perkahwinan korang dan apa temanya ?
- hmm, aku belom kahwin ler... tp klau nk jwb kat mane nk melangsungkn perkahwinan tu, aku jawab kat umah je la kot... lg save bajet.. panggil sedare mare rewang.. hehe.. tema? ntah, ikutla suka mak aku nanti.. x kesah.. ;)

4. adakah korang tengah bercinta sekarang ?
- belom kahwin, mestilah belom bercinta... no couple before married ok!!

5. berapa lama korang akan mencintai kekasih korang ?
- kalau boleh hingga ke syurga... chewahh.. haha..

6. dimanakah korang selalu jumpa kekasih korang ?
- not related.. haha

7. novel/buku/majalah yg terakhir dibeli ?
- buku motivasi LA TAHZAN karangan Dr. Aidh Abdullah..

8. nama penuh korang ?
- haiz.. perlu ke?? Muhammad Nor Afiff bin Samiran..

9. antara mak ngan ayah.. mana lagi rapat ?
- Mak.. ;)

10. namakan org yg korang betul2 nak jumpa dlm idup korang ?
- manusia teragung Nabi Muhammad S.A.W.. semoga dpt berjumpa di akhirat kelak..

11. adakah korang basuh baju sendiri ?
- ikut mood..

12. dimanakah tempat korang btul2 nak pegi ?
- hmm... byk woo... japan, makkah, paris, london, sydney.. pendek kata sume oversea.. haha

13. pilih satu.. peluk or cium ?
- soklan apekah ini?? klau x peluk camne nk cium?? klau dah peluk mesti kena cium.. haha.. not me..

14. beritahu 3 benda ttg orang bagi tag
- junior aku tahun 2 BITI UTeM
- sgt rajin update blog... walaupun blog dia simple, tp padat isi yg nk disampaikn..
- lebih sweet ble x pakai spec.. **the truth..

15. lima benda yg paling disayangi dalam hidup
- soalan ni mcm soalan first.. malas jawab :P

16. lagu yang korang paling suka n selalu dengar ?
- lagu yg sesuai utk karok.. haha.. kaki karok rupenye.. ;)

17. bila tarikh lahir n kat mana korang sambut ?
- hari ni... ye, betol, hari ni!!! Ya Allah, x caye?? lantak la.. jap lg nk sambut kat pantai...

18. 5 rakan blogger yg korang nak tag
farah diyana dak wobot yg kental ;)

emora yg sgt comel dgn patung monyetnye :)

anna yg sweet lg baik hati ;)

fiqa yg sayangkn kucing :)

- lastly, adik shera yg kusayang :D

have fun!!! ;)




Bookmark and Share

3 Kata-kata Perangsang:

Shahira_shera said...

salam...abg afiff adik dh lama follow blog abg..jk mse abg suh tgok..p apa2 pun tq tag..hehe...terharu2..

cuteyes said...

:) aduhaiiii...

Emora Valeria said...

dah jawab ! ^_^

Related Posts with Thumbnails