Mereka Sudah Join, Anda Bila Lagi??

Friday, April 9, 2010

meluncur di jalan raya???


Meluncur di atas jalan raya?.. Boleh ke? Klau boleh, mcmane dn pakai ape??.. Klau meluncur di atas air tu bolehla..

Haaa... Ni ak nk habaq kt korg ni, hobi baru ak iaitu meluncur. Tp, bukn meluncur atas air, sebaliknya meluncur di atas jalan raya... Dgr mcm pelik je bunyinye, tp benar. Klau nk meluncur atas air kena pakai papan luncur ataupun nme english-nya surfing board... tp klau nk meluncur atas jalan raya, ak pakai WAVEBOARD... haaa.. tu dia, waveboard.. pnh dgr ke x waveboard??

Bg yg belum pnh dgr ttg waveboard ni, ak akn bgtau ape itu waveboard.. waveboard ni merupakn papan luncur yg hanya mempunyai 2 roda (1 di dpn, 1 di blkg).. meh ak tunjuk waveboard..
Utk maklumat lanjut ttg waveboard ni bleh rujuk pd pakcik wiki...

So, nk ride benda ni, mula2 bg ak mcm susah, tp ble ade sorg SIFU ni bg tunjuk ajar yg betol, akhirnya ak dpt master ride benda ni tanpa masalah... Ade org tnye, antara ride benda ni ngan skateboard, mne susah?? Aku x dpt jwb soklan tu.. Sbb ak x pnh ride skateboard.. Tp, membe ak (NIK) ckp, ride benda ni lg susah sbb ia 2 roda while skateboard 4 roda... Nk ride waveboard ni perlukn konsentrasi dan daya imbangan yg tinggi.. klau x, x bergerakla waveboard tu... Lg 1 ape yg unik ttg waveboard ni, semasa ride waveboard ni, kaki kita x perlu cecah tanah utk menolak/mengayuh... sbb segala kayuhan dibuat hanya menggerakkn papan di depan dn blkg secara berlawanan..., erti kata lain, kita membuat wave..

Ade org ckp kt ak, "apelah ko ni, main waveboard, mcm budak2"... Sorry ye bro, waveboard ni bukn permainan utk budak2/kanak2 ye... sbb kat luar negara rmai org dewasa yg main benda ni... siap buat trick lg.. Same je sambutannye dgn skateboard... Same je boleh buat trick mcm skateboard.. X caye?? meh ak tunjuk video org professional main...

Professional Waveboarding
DON'T TRY THIS AT HOME

video
Beginner Waveboarding

Byk lg video yg ak nk tunjuk, tp x sempat.. Try r search kat Youtube-Waveboarding... Okaylah... smpai cni dlu celoteh ak kali ini.. ak nk g PC Fair ni... Bye... Wassalam.


2 Kata-kata Perangsang:

RastaMat said...

oioi..
g PC fair x ajak aku..

afiff edogawa said...

jom r....

Related Posts with Thumbnails