Mereka Sudah Join, Anda Bila Lagi??

Friday, July 9, 2010

fakta menarik tentang World Cup (MESTI BACA!!!)

salam sejahtera..

hari ni time aku dok surfing internet, tiba2 terbaca satu fakta yg menarik tentang World Cup. Aku tak sure kalau korang semua dah pernah terbaca atau tidak, yang pasti fakta ni memang menarik. Mula2 aku baca pon macam tak percaya... Ahh.. mungkin hanya kebetulan je kot.. Mungkin kebetulan, yang penting fakta tu betul. Kebetulan?? Ni dah macam cerita SOTONG si PAUL je.. hahaha... Ntahla.. Korang bacalah sendiri dan sila respon di ruangan komen.


fakta :



1. Brazil memenangi World Cup pada tahun 1994. Sebelum itu Brazil juga memenangi
World Cup pada tahun 1970. Jika dijumlahkan 1994 + 1970 = 3964

2. Argentina memenangi World Cup pada tahun 1986. Sebelum itu Argentina juga memenangi World Cup pada tahun 1978. Jika dijumlahkan 1986 + 1978 = 3964

3. Jerman memenangi World Cup pada tahun 1990. Sebelum itu Jerman juga memenangi
World Cup pada tahun 1974. Jika dijumlahkan 1990 + 1974 = 3964

4. Sekali lagi Brazil memenangi World Cup pada tahun 2002. Sebelum itu juga Brazil memenangi World Cup pada tahun 1962. Jika dijumlahkan 2002 + 1962 = 3964

5. Agak2 korang la negara mana yang akan menjuarai World Cup 2010
berdasarkan FORMULA yang wujud entah dari mane ni??


sila kira sendiri... tau math basic kan??

uɐɯɹǝɾ ɥɐlɐpɐ ɐʎuuɐdɐʍɐɾ



p/s : kalau nak semak negara mana yang memenangi WC yang lepas2, bolehlah rujuk di SINI

p/s/s : tak tahulah sama ada ni secara kebetulan atau pon propaganda sesuatu pihak

p/s/s/s : nasib baik FORMULA tu salah untuk WC 2010 ni.. hahaha...





Bookmark and Share

6 Kata-kata Perangsang:

Ranting Bunga said...

kebetulan semata-mata.

paul mmg dasar sotong! haha

miss lolly a.k.a luvfareda said...

interesting.

jap nak amek kalkulatorrrr.

Emora Valeria said...

ala tang nak kira ni malas.tapi sah jerman tak jadi juara ni..huhu

afiff edogawa said...

@Ranting bunga
oke... sotong tu sedap wat goreng tepung je... nyummy

@miss lolly
silakan.. kira jgn x kira.. :)

@EV
emm.. betol tu, jerman dah out drpd tmpt pertama

AiZ said...

hmm.. biar betul.. boleh tolong kirakan siapa bakal isteri tak?




Aiz latest entry
Facebook vs blogger
Kesilapan kita mood blogging down
Babysitter pukul baby pula
How to be profesional blogger

ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

iqbalsyarie said...

Wahhh!!!menarik sgt!Latest post:Bahan mentah utk rujukan

Related Posts with Thumbnails